Super yacht

Om jeg er stolt ? Les teksten under på bildene!

Christer Nihagen

Monaco er et yndet sted for Super Yachts , de er store og dyre, men er også avhengig av solid strømforsyning via store batteri-banker. I 2018 ble beslutningen tatt ombord på Wedge Too som ligger i Monaco om at Canadus HD-1224 skulle implementeres som en del av forebyggende tiltak ombord. I 2022 er vi bestemt trygge på at vi formidlet et godt budskap og at så vel beslutningstager som Chief er godt fornøyd med den beslutningen som ble tatt. 

Mastervolt 24Volt lader

Dette er en moderne “switch mode ” lader som gir optimal ladestrøm til disse ventilregulerte 4x 196Ah bly/syre batteriene. Med Canadus HD-1224 montert vil hver enkelt celle, 48 totalt, motta korrekt ladestrøm og spenningen gir 2,12Volt til hver celle. Laderen avslutter ladestrømmen ved 28,8 volt og vil med disse verdiene arbeide mye lettere ved at det ikke er indre motstand ( Ohm ) i batteriene og dermed avslutte på riktig spenning.

Vi er svært stolt av de referansene som dette gir oss, takk for tilliten til  Kapteinen og maskinsjefen ombord for tilliten, og ikke minst Christer Nihagen i Monaco som sørget for at dette ble en realitet. Det å komme ombord i denne type skip er ikke noe du bestiller på posten, det er en omfattende sikkrhetsprosedyre, og jeg ble klarert!

Med dette komplette anlegget og Canadus HD-1224 vil batteribanken leve et godt liv uten sulfatering i svært mange år!

4 batterier i 24Volt forsyning

Her ser dere 4×196 Ah VARTA ventilregulerte bly batterier som nå skal få et godt og langt liv med Canadus HD-1224 montert. Nå vil Canadus HD-1224 ligge og overvåke hver og en celle slik at sulfatering vil være fraværende fra dag 1. Du kan lese mer om sulfatering under dokumenter .

Det er besluttet at øvrige batteribanker ombord skal ha montert Canadus HD-1224.

Takk for tilliten samtlige involverte! 

Et maskinrom til forlystelse!

Ombord i denne super Yachten holder maskin sjef Bjørn fra Sverige det like rent som om det var nytt alt vi så, ikke en oljeflekk å skue hvorhen jeg så, takk for tilliten til de som har vært med på beslutningen om montering av Canadus HD-1224 fra dag1.

CANADUS HD-1224

Batterisvikt kommer alltid ubeleilig, og nye batterier er kanskje ikke tilgjengelig der og da.

Besøk Canadus

 

EG ELECTRONICS

EG Electronics er en betydelig aktør i Auto markedet og har kontorer i 6 land med hovedkontor i Spånga i Sverige.

Besøk EG Electronics