Forsvaret

Major Schjølberg er klar på at Forsvaret har spart betydelige summer...

US ARMY installasjon

 

Canadus Solar er nå installert i utvalgte HMMWV med 36watt panel og 2x Canadus HD-1224. US ARMY har 370 000 eksemplarer av dette kjøretøyet. Monteringen av “sure-start” programmet fortsetter…

Etter at  Canadus Solar i kombinasjon med Canadus HD-1224 har passert de strenge godkjennings prosedyrene fra US ARMY , er det nå klart for en konklusjon. 

Prosessen er startet med basis i denne testen, og en rapport vil foreligge utover sommeren. Den vil vi legge ut her. 

Vi gleder oss til å dele den med dere. 

Juni 2022; De første 400 “sure / start anleggene er nå montert, og runde to med tilsvarende antall er på plass om kort tid. Vi vil høsten 2022 vise installasjonene, og det vil bli produsert en egen film fra Forsvaret. Dette er framtidens energiforsyning på garasjerte kjøretøy uten tilgang til landstrøm. USArmy er strålende fornøyd med installasjonene og de faktiske resultater som er oppnådd med løsningen. Batterilevetiden og konseptet i sin helhet er et bidrag til et miljøet ved at blybatteriene blir værende i applikasjonene i fra 5 år og videre. Dette med bakgrunn i at Canadus HD-1224 sørger for optimal lading og “rene seller” i hele levetiden. Forsvaret vil også ved siden av oppetid ha startklare enheter ved alle behov. Be gjerne om dokumentasjon ved å sende meg en e-post på jens@jenskleven.no  

 

 

 

Tilbake til 2012 ble jeg kontaktet av Volvo Maskin med bakgrunn i deres erfaring med Primepower lader og puls i kombinasjon. Major Frank Schjølberg besluttet på vegne av Forsvaret å montere Champ 24Volt 20A lader i kombinasjon med puls teknologi på 79 hjullastere som skulle plasseres rundt om i landet på de anlegg som var under deres ansvar.

Det har vært en betydelig referanse for Forsvaret da det ikke er registrert noen avvik fra maskinene, hverken i forhold til batterier, eller elektronikken generelt. Major Frank Schjølberg er klar på at Forsvaret har spart betydelige summer i forhold til disse maskinene.

Med jevne mellomrom tar jeg turen til Volvo Maskin på Kolbotn med forsyninger av Canadus HD-1224, takk for tilliten gjennom flere år, faktisk tilbake til 2005-06

Avinor kjenner Canadus HD-1224 og anerkjenner produktet i installasjoner og legger den inn i dokumenter for investeringer i maskiner. Dette har vært på kartet hos Avinor i flere år.

Be gjerne om referanse.

Les hvordan forsvaret har gjort store kostnadskutt ved å ikke måtte bytte batterier siden 2012, takket være Canadus HD-1224

NATO GODKJENT

Hei Jens,

Da er følgene artikler ferdig kodifisert.

Canadus HD-1224, har fått følgene Natonr: 6130-01-643-3339

Lader Primepower 0043923 chAmp 24V 20A IP67 standard med DEFA kontakt, fått følgene Natonr: 6130-25-161-5225

 

Mvh
Frank Schjølberg
Major

FORSVARETS LOGISTIKKORGANISASJON
Ingeniøravdelingen
Koordinator Ingeniør og Lufthavnsystemer

Integrert Produktgruppe ( IPG ) Møte Ingeniørmateriell 2019

Jeg har hatt et meget godt forhold til Forsvaret i mange år. De har benyttet seg av teknologien opp mot sulfatering i et betydelig antall enheter over flere år, nå skal erfaringene settes på det store kartet, derfor denne introduksjonen til befal fra hele landet som var samlet i Oslo.

 

Forsvaret vil nå få tilgang til ” Technical Report Executive Summary Canadus Power Systems HD-1224 and Desulfation Explained” Dette for å trygge de applikasjonene der Canadus HD-1224 skal implementeres.

 

Takk til alle involverte for anledningen til presentasjonen av Canadus HD-1224.

 

CANADUS HD-1224

Batterisvikt kommer alltid ubeleilig, og nye batterier er kanskje ikke tilgjengelig der og da.

Besøk Canadus

 

EG ELECTRONICS

EG Electronics er en betydelig aktør i Auto markedet og har kontorer i 6 land med hovedkontor i Spånga i Sverige.

Besøk EG Electronics