Nødetatene

I nødetatene har det vært mye utfordringer i forhold til blybatterier, dette med bakgrunn i ulike ståsteder og meninger om lading og håndtering av sulfatering.

 

“Vi har fulgt Primepower.se sine ladere i mer enn 15 år i dette påbygger miljøet, og dette har bidratt til at reklamasjoner ikke er et tema.”

Ørnulf Johansen, Werk Lørenskog Bertel O Steen.

Optimale start batterier

Vi har hatt et godt samarbeid med Banner via Entrack på Grinder i Solør, dette har vært et samarbeid tuftet på gjensidig forståelse for at kunden skal oppleve forutsigbarhet når blybatterier blir montert som så vel start- som forbruksbatterier.

Banner Buffalo har den egenskapen at de er optimale som start batterier og som forbruksbatterier i et og samme batteri, se tekniske dokumenter.

Ønsker du utvidet informasjon så sender du meg en mail så skal jeg gi deg disse via epost.

 

Starten på noe stort

I 1983-84 var jeg på messe i Tyskland, og der traff jeg Mr. Montgomery fra USA, han satt og brant i et stykke tøy som ble betegnet som PBI, og jeg bråstoppet. Vi fikk god kontakt og jeg tok med meg vareprøver hjem til Norge, hans visittkort, vi hadde ingen eposter den gangen, alt gikk i brevform og Telefax, men kontakten ble gjort og jeg reiset hjem og banket dører….

Historien ser dere resultat av i dag i hver liten og stor kommune, i hvert land rundt oss. Å gjøre innsats i dag uten PBI som beskyttelse er ikke noe tema, godt er det!

Derfor var gleden stor når jeg på messen i 2016 ( PBI hadde egen stor hall til festen for forhandlere og agenter ) møtte gamle kontakter. 

Jeg er ubegripelig stolt av å ha vært en del av dette. I dag henger en PBI jakke på plass med Jens på ryggen som jeg har fått av VIKING Danmark, den skal passes på, jeg lover!

Da jeg havnet på museum

Dette var spesielt; En onsdag i mars 2017 var jeg på Grønland Brannstasjon som nå er museet til brannvesenet.

Vi sitter med en kaffekopp og prater om vinden som blåste i fjor, og så reiser Trond Flaarud seg opp og sier; Jens, kom skal du se på den første PBI hetta som blei laget…;

Da innså jeg at jeg hadde havnet på museet:-)

Til hver og en av dere, jeg er ubegripelig stolt av å kunne si at jeg hadde direkte med dette å gjøre, takk til Marlow Hansen ( Soylen ) som den gang var på Briskeby Brannstasjon på dykker avdelingen, og Thor Brannmann som var brigadesjef på Hovedstasjonen. Begge lyttet til Jens, og det vil jeg ha med meg hver dag.

Begge er borte i dag, men stemmene og bevegelsene deres er med meg …Takk Thor og Marlow…

Problembil

I 2016 var jeg med min kollega Andy Van Elzen fra Canadus Power Systems på besøk hos en typisk brann- og redningsetat i USA, rett utenfor Cleveland. Shaker Heights Fire Dept.

Vi ble forelagt og vist til en av “problem bilene” i parken.

Vi foreslo å endre hele ladesystemet til min løsning, nemlig Primepower 12Volt 20A ABC lader tilpasset 110Volt. Dette sammen med Canadus HD-1224  bidro til at bilansvarlig aksepterte å teste ut konseptet. Han var i utgangspunktet skeptisk da batteri på denne enheten ble skiftet ut hver 6-8 måned. 

18.september er jeg i USA og vil følge opp denne installasjonen, jeg avgir status!

Fremstår fortsatt som nytt

Rett før Julen i 2018 mottok jeg bekreftelse fra bilansvarlig at min, og vår løsning hadde vært betydelig for etaten. Ingen batteribytte, og målinger av kapasitet på batteriet med faste intervaller under hele perioden, og batteriet framstår som nytt uten forringelse.  

Vi takker for den åpenhet som ble vist fra dag 1, og ønsker denne og andre etater som velger vår løsning en god og forutsigbar strømforsyning som er viktig når sekundene teller.

Shaker Heights Fire Dep, Cleveland

sist i september 2022 besøkte vi på nytt stasjonen som har testet vår Canadus HD-1224 over tid på en av deres utvalgte kjøretøy. Denne bilen er utstyrt med strømkrevende apparter når den står garasjert. Dette har bidratt til at batteribytte har vært en del av rutinene fra dag 1. Da vi besøkte stasjonen i 2016 introduserte Andy og jeg Canadus HD-1224, samt Primepower sin ABC lader som jeg fikk sendt over fra Sverige. I hele denne perioden fram til vårt besøk har det IKKE vært batteribytte og enheten framstår med stabil strømforsyning.

På bildet sees fra høyre Chief Patrick Sweeney, Asst Chief Jim Heath, Chief of Fire Maintenance Chuck Bates og Jens Petter Kleven.

Vi gjør oppmerksom på at samtlige av nødetatens kjøretøy nå har montert Canadus HD-1224 på sine utrykningskjøretøy .

Takk til alle som har deltatt, vi er stolte av å bringe dette til våre følgere..

Chuck Bates og Jim Heath

Chuck bates til høyre var av den gamle skolen, vært på stasjonen i 35 år, og da jeg møtte han i 2016 var han positiv til min begrunnelse for det han opplevde i forhold til strømforsyningen på spesielt dette kjøretøyet. Hans faglige bakgrunn tilsa at mine tanker rundt dette kunne sees i sammnheng med det han opplevde ved batteribytte.  Den mottakelsen jeg fikk ved besøket i september gjorde meg ekstra glad fordi vi faktisk hadde bidratt med en varig løsning.

Takk til alle involverte ….

Bertel O Steen

En betydelig aktør i blålys markedet er utvilsomt Bertel O Steen og deres avdeling Werk Lørenskog.

Her bygges det løsninger for et kresent publikum som krever forutsigbarhet og løsninger som skal aktiveres på sekunder når “signalet” går. Jeg er stolt av å ha vært en del av dette miljøet siden 2003, dette med ladesystemer fra Primepower AB i Sverige.

I hovedsak er det Champ 12V 7 A som er benyttet over flere år, og dette fortsetter inn i dette året og sikkert flere år til.

Be gjerne om en referanse og jeg skal opprette kontakt med rette vedkommende som verifiserer dette. 

Statens Vegvesen

Bertel O Steen AS Werk Lørenskog bygger ikke bare for nødetatene, også Statens vegvesen er en betydelig kunde, og her er selvfølgelig også Champ 12Volt 7A end del av strømforsyningen.

Takk til hver og en for tilliten;

Bertel O Steen AS, BRACO brann og redning, Handicare Yrkesbil ( Spesialkjøretøy ) Norsk Scania og Volvo Truck.  

Mer eller mindre Null reklamasjoner

Her ser dere ladere montert, 1 Champ 12Volt 7A på hvert batteri. Dette er samme utgave som på 24Volt, den er da litt større selvfølgelig og på 20A.

Det som er grunnen til at disse laderne er valgt over mange år hos Bertel O Steen er det faktum at reklamasjoner er mer eller mindre null gjennom disse årene, det er faktisk sant!

Jeg formidler gjerne kontakten om det tviles!

En annen viktig faktor for at Primepower Champ er attraktiv er er det faktum at den takler parallelle laster, det vil si kontinuerlig strømtrekk fra påbygget under lading, for eksempel Locus og radio med mer.

Politiet

Politiets VITO og Sprinter har fått strømsforsyning via Champ ladere siden 2003. I 2016 overtok Egil Verne stafettpinnen, jeg begynner jo å bli en litt eldre ungdom:-) At Egil Verne tok dette videre er jeg trygg på er en klok løsning….

Det er alltid en god følelse i maven når jeg går ut døren fra Werk Lørenskog etter en prat og en latter fra teknikere som jeg har fulgt over mange år, noen er nykommere, men stammen er de samme gutta, det betyr at det meste blir gjort riktig der i gården!

Dere skal alle ha takk for tilliten gjennom mange år!

CANADUS HD-1224

Batterisvikt kommer alltid ubeleilig, og nye batterier er kanskje ikke tilgjengelig der og da.

Besøk Canadus

 

EG ELECTRONICS

EG Electronics er en betydelig aktør i Auto markedet og har kontorer i 6 land med hovedkontor i Spånga i Sverige.

Besøk EG Electronics